Több adót fizettünk be, mint tavaly

Idén őszig az öt legnagyobb közteherből közel ötszázmilliárd forinttal több érkezett az államkasszába, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában.

Az áfából, a társasági és a jövedéki adóból, a járulékokból és a személyi jövedelemadóból idén kilenc hónap alatt több mint 8100 milliárd forint folyt be. Ez az összeg tavaly ugyanebben az időszakban 7600 milliárd forint körül alakult – írja a Magyar Idők a nemzetgazdasági tárca adataira hivatkozva.

A legnagyobb, 230 milliárd forintos plusz a társadalombiztosítást megillető befizetéseknél jelentkezett.Kilenc hónap alatt 155 milliárdos többletbevétel jelentkezett a társasági adónál is, de az általános forgalmi adóból is majdnem ötvenmilliárddal folyt be több, mint tavaly.

A személyi jövedelemadónál húszmilliárdos a növekmény, pedig az szja kulcsa idén egy százalékkal kisebb, mint 2015-ben volt. Az alkoholos italok, a dohányáruk és az üzemanyagok után felszámított jövedéki adónál szintén emelkedést mutatnak az időszakos értékek, itt harmincmilliárd a plusz.

(Origo)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Korcsolyapálya Karcagon

A Városháza előtti téren december 17 és január 16 között nyílik alkalom kihasználni a téli sport adta lehetőségeket. A korcsolyapályán a kesztyű használata kötelező, a

Tovább »