Sportolókat lopott meg, utolérték…

A Karcagi Járási Ügyészség bíróság elé állított egy 19 éves kenderesi fiatalembert, aki ez év október 5-én este besurrant a kisújszállási sporttelep öltözőjébe, és onnan két nagyértékű mobiltelefont ellopott.

A két megkárosított sportoló feltételezte, hogy ki lehet a tettes, ezért az edzés után azonnal utána eredtek. A fiatalember ugyanis a lopott telefonokkal vonatra ült, s haza akart utazni Kenderesre. Az elkövető, ahogy észre vette, hogy a két meglopott férfi követi őt, azonnal menekülésre fogta, s a telefonokat a vonaton hagyva elfutott előlük – a rendőrök elől azonban már nem tudott elinalni. A két telefont a sértettek visszakapták, de az egyikből hiányzott a SIM kártya, ezért csak részben térült meg a kár – tájékoztatta a Szoljon.hu-t Balázsné dr. Busku Teréia, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A Karcagi Járásbíróság a napokban a korábban is lopások miatt elítélt férfit ezúttal két rendbeli lopás vétsége miatt 90 napi elzárás büntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabása érdekében, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A jogerős ítéletet így a Szolnoki Törvényszék hozhatja meg az ügyben.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights