Sokakat érdekelt Vekerdy Tamás előadására

Amikor Vekerdy Tamás Jászberénybe látogat, két dolog egészen biztos: telt ház és magas színvonalú, tanulságos előadás.

Egyrészt egyértelmű, hogy telt ház előtt mondhatja el véleményét, tapasztalatait a gyermekek neveléséről, a nehézségekről és örömökről egyaránt. Másrészt biztosra vehetjük azt is, hogy a hallgatóság egy magas színvonalú, tartalmas előadással lesz gazdagabb, ha idejéből szakít egy keveset a pszichológus meghallgatására – tudósít az eseményről az Új Néplap.

A cikkben kiemelik: szülők, gyakorló pedagógusok, orvosok, a kulturális élet helyi szereplői egyaránt ellátogattak kedden este az Ifjúsági Házba, ahol a gyermekek számára kialakítandó érzelmi biztonság fontosságáról hallhattak. A gyermek érzelmi igényességének kialakulásához pedig természetesen a legfontosabb a család személyes „érzelmi jelenléte” a cseperedő élet számára.

Ennek fejlődése pedig a gyermek születésének pillanatától egy folyamat, ami az élet minden apró mozzanatával változik alakul – mutatott rá sok más mellett tapasztalatait összegezve Vekerdy Tamás. Természetesen ez alkalommal is lehetősége volt a jelenlévőknek, hogy a gyermeknevelésről, a pedagógiáról, a közoktatásról kérdezzenek, amit ki is használt a jászberényi közönség.