Példátlan a pápai haláleset

Megfulladt egy 18 éves fiatal egy ruhagyűjtő konténerben Pápán. Vélhetően a használt ruhákból akart kiszedni, de beszorult a feje. Szakértők szerint soha nem történt még hasonló baleset itthon, sőt más országból sem hallottak ilyen hírt.

Csupán néhány mécses égett szombaton napközben annak a ruhagyűjtő konténernek a helyén, amelybe pénteken próbált bemászni a 18 éves fiú, Pápán. Valószínűleg ruhát akart kihalászni a gyűjtőből, azonban beszorult a feje és nem tudott kimászni. Mire megérkezett a segítség, már nem tudták megmenteni az életét.

A konténereknek speciális ajtaja van. A tragédiát valószínűleg az okozhatta, hogy a konténer illetve az ajtó közötti résbe szorult be a fiatalember feje A Spartacus-sportpálya mellett történt tragédiáról sokan nem is hallottak a környéken. A szomszédok azonban elmondták, többször látták már, ahogy hajléktalanok rendszerint botokkal turkálnak ezekben a konténerekben, hogy ruhát vegyenek ki belőlük.

Szakértők szerint egy ilyen konténerbe bemászni lehetetlen, hiszen ezek szándékosan úgy vannak kialakítva, hogy senki se jusson be. Egy rászorulókat segítő szervezet munkatársa elmondta: bár személyes tapasztalatuk nincs, rendszeresen hallanak olyan esetekről, hogy valaki megpróbál ezekből ruhát kivenni. Arról azonban sosem hallottak, hogy valaki bemászott volna.

(MTI)