Óvatosan! Előzzük meg a lakástüzeket!

A katasztrófavédelem ismételten felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az adventi vasárnapokon, karácsonykor és szilveszterkor gyújtott gyertyákat, csillagszórókat egy percre sem szabad felügyelet nélkül hagyni!

Mindig tartsuk szem előtt, hogy az adventi koszorú, a karácsonyfa, a hangulatvilágítás, a nem biztonságos égősor és a tűzhelyen felejtett étel a legkisebb óvatlanság esetén is könnyedén tüzet okozhat – mondta el S. Tóth Anikó. A megyei katasztrófavédelem szóvivője rámutatott: Jász-Nagykun-Szolnok megyében mér két héttel az adventi időszak előtt kigyulladt egy koszorú, amin égve felejtettek egy gyertyát. Nagyobb baj nem lett belőle, de figyelmeztetésnek elegendő volt: az alig pislákoló, megbúvó, barátságos lángocska hamar ellenséggé válhat, ezért figyelnünk kell rá!

Az adventet megelőzően a fővárosban hatalmas „lakástűzzel” figyelmeztettek a tűzoltók arra, hogy milyen pusztítást végezhet a tűz, pillanatok alatt tragédiát okozhat a figyelmetlenség. Vigyázzunk otthonunk és szeretteink biztonságára!

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights