Őszi baleset- és bűnmegelőzési nap Tiszafüreden

Baleset- és bűnmegelőzési előadást tartottak kerekes székben élő emberek számára Tiszafüreden, november 15-én. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság és a Sanitas Corporis Egészségügyi Kft. ismét közösen szervezett meg egy napot az idős mozgáskorlátozott közlekedőknek – olvasható a rendőrség oldalán.

A Czirbik Csaba rendőr hadnagy, megbízott közlekedésrendészeti alosztályvezető által tartott előadáson és az azt követő felvonuláson mintegy 30 fő jelent meg. A korábbi gyakorlatnak megfelelően közösen átbeszélték a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat, illetve a helyi, speciális közlekedési praktikákat, amelyek kimondottan a kerekes székkel való közlekedést segítik elő, tehetik biztonságosabbá. A közlekedési szabályok mellett szóba került az idősek sérelmére – különös figyelemmel az ünnepi időszakra – elkövetett jogsértések megelőzési lehetőségei.

Czirbik Csaba rendőr hadnagy előadása 2016. november 15-én Tiszafüreden. (Kép: Police.hu)
Czirbik Csaba rendőr hadnagy előadása 2016. november 15-én Tiszafüreden. (Kép: Police.hu)

A beszélgetés után a keres székekkel a helyi orvosi rendelő körüli utcákon demonstratív jelleggel felvonultak, annak tükrében, hogy ezek a közlekedési eszközök nagyobb elfogadottságot nyerjenek a közlekedők soraiban.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Erősödött a forint

A szerda esti jegyzésekhez képest erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon. Az euró árfolyama reggel hétkor 386,51 forintra

Tovább »