Orvhalászt fogtak Tiszafürednél

Hosszú szünet után, az elmúlt héten ismét illegálisan elhelyezett halászeszközre, egy elrejtett varsára bukkantak halászati őrök a Tisza-tavon – tájékoztatott a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. A legutóbbi alkalom óta közel egy év telt el.

A műszakok feltűnés nélkül váltva egymást folyamatos megfigyelés alatt tartották a helyszínt, a második nap délutánján, október 27-én egy gyanús vízi jármű tűnt fel a környéken, a halőrök videokamerája pedig működésbe lépett. A jármű némi bizonytalan kitérő után a varsa helye felé vette az irányt. A megfigyelést végző halőr a szerszám felszedését videofelvételen rögzítette, majd társával kiegészülve feltartóztatta az elkövetőt az időközben értesített rendőrjárőr kiérkezéséig. Az ügy további részének felgöngyölítése a Kiskörei Vízirendőrség, a Tiszafüredi Rendőrkapitányság és a Sporthorgász Kft. halőreinek példás együttműködése nyomán gyorsan ment. A tettenérés alkalmával a varsában hal nem volt, az elkövetőnél tartott házkutatás során azonban további halászeszközök kerültek elő.

K.A. tiszafüredi lakos ellen halvédelmi bírság kiszabására irányuló közigazgatási feljelentést tettek, míg a rendőrség orvhalászat bűncselekménye miatt indított eljárást.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights