Önkormányzati fenntartásba kerül a Család- és Gyermekjóléti Központ

Önkormányzati fenntartásba kerül Tiszafüreden a Család- és Gyermekjóléti Központ. Erről volt szó a képviselő-testület legutóbbi ülésén, melyet három önkormányzati képviselő kezdeményezésére hívott össze a polgármester, az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának megfelelően – derül ki a Főnix TV tudósításából.

Az ülés második előterjesztése foglalkozott a Család- és Gyermekjóléti Központ – 2017. január elsejétől történő – szervezeti átalakításával. Ujvári Imre polgármester összefoglalta a javaslatot, mely szerint: a központnak az önkormányzat lesz a fenntartója, egy intézményként működik majd.

Illusztráció (Kép: Google)
Illusztráció (Kép: Google)

Tiszafüred Város Önkormányzata, mint a Kossuth Lajos Általános Iskola tulajdonosa, hozzájárulását adta az intézmény felújítását és bővítését tartalmazó tervdokumentáció kiegészítéséhez, amely 27 darab parkoló kialakítását tartalmazza. Mint arról október elején a Tisza-tó Rádió is hírt adott, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ karcagi tankerületének kezdeményezésére, Tiszafüred Város Önkormányzata – mint tulajdonos – hozzájárult a Kossuth Lajos Általános Iskola felújítására és bővítésére benyújtandó pályázat beadásához. Ujvári Imre polgármester akkor elmondta, hogy százmilliós összegben, az iskola energetikai fejlesztése, homlokzatának és szociális helyiségeinek felújítása és új tornaterem építése történne meg.

(Tisza-tó Rádió, Főnix TV)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Erősödött a forint

A szerda esti jegyzésekhez képest erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon. Az euró árfolyama reggel hétkor 386,51 forintra

Tovább »