Nyitva a gátsorompók a Tisza-tó körül!

Nyitva vannak a gátsorompók a Tisza-tó körül! A téli vízszint beállítás kezdetével egy időben, november 1-én nyitotta meg a gátkoronát a forgalom előtt a Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság.

A Kötivizig oldalán azt írják: „A Tisza-tó töltésén lévő, a kerékpárosokat védő sorompókat november 1-én kinyitjuk. Újabb zárásukra 2017. tavaszán fog sor kerülni, amelyről ugyancsak külön tájékoztatást adunk.” A Tisza-tó hasznosításában érdekelt szervezetek szeptember végén, Kiskörén tartott ülésén döntöttek arról, hogy a feloldás legkésőbb a nyári vízszint beállításáig lesz érvényben. Lovas Attila a Kötivizig igazgatója akkor bejelentette: a Tisza-tavi töltés sorompókkal történt lezárását a téli vízszint időszakára – november elsejével – feloldják legkésőbb április 30-ig.

A tegnapi nappal, november 2-tól az üzemeltető Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság megkezdte a Tisza-tó téli vízszintjének beállítását. Az 580+-10 cm-es vízszint után (2-3 nap), várhatóan november 24-én, megkezdődik a Tisza-tó magasabb téli vízszintjének (620 -10 cm) beállítása.

(Tisza-tó Rádió)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights