Nem veszítettünk uniós forrást

Magyarország a rendelkezésre álló keret felett vállalt kötelezettséget, 108 százalékkal várja az előző, 2007-2013-as uniós ciklus zárását, így ha vannak szabálytalan tételek, amelyek nem elszámolhatóak az unió felé, helyükre újak kerülhetnek a 8 százalékos pufferből – mondta Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az M1 csatornán.

Hozzátette, hogy az előző uniós elszámolási ciklus lezárása 2017 márciusában lesz, akkor látható biztosan, hogy Magyarország nem veszített forrást a 2007-2013-as ciklusban. Az államtitkár arra számít, hogy az Európai Bizottság ezt tavasszal megerősíti majd. A kormányzat mindent megtett azért, hogy 100 százalékon zárhasson Magyarország, ami a visegrádi országok között is egyedülálló – mondta.

A kormány tervéről, miszerint 2017 első felében az új uniós időszak összes rendelkezésre álló pályázati forrását meg szeretné hirdetni, az államtitkár úgy nyilatkozott: a teljes keret 75 százalékát meghirdették, 291 konstrukciót van nyitva, ez több mint 6700 milliárd forintot jelent.

(MTI, Híradó)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights