Nem lesz óvodafelújítás Sarudon

Nem kapott támogatást a sarudi óvoda felújítása – írta az Új Néplap. Sok fontos fejlesztést terveznek a településen, a közelmúltban azonban az önkormányzat több pályázatát is elutasították.

Mint arról korábban a Tisza-tó Rádió hírt adott, elsősorban az óvodai körülményeket szeretnék javítani a községben, ezért az aktuális pályázati ciklus legfontosabb fejlesztési terve a Tisza-tó parti községben az óvoda teljes körű felújítása és korszerűsítése. Erre több mint 30 millió forint értékben nyújtottak be pályázatot, mivel az épület meglehetősen rossz állapotban van, egyelőre azonban úgy tűnik, nem tudják ilyen forrásból javítani a kisgyermekek körülményeit.

Emellett a döntéshozók elutasították a település belterületi utak felújítására benyújtott pályázatát, valamint a szociális konyha bővítését szolgáló terveiket is. A beruházás a konyha fejlesztését segítette volna, illetve közel 15 millió forint értékben utakat terveztek építeni. Mindezek mellett várják még az iskola, a művelődési ház, és a Büszkeség Pont pályázatok eredményét, ezek elbírálása folyamatban van. Bíznak benne, hogy sikeres lesz a játszópark létrehozására benyújtott pályázat is.

(Tisza-tó Rádió)