Nagyon sikeres a közmunkaprogram Tiszaszentimrén

Nagyon sikeres a közmunkaprogram Tiszaszentimrén. A Belvíz Program keretében folyamatosan tisztítják a meglévő belvízelvezető árkokat Tiszaszentimrén és Újszentgyörgyön. A Fő úton megkezdték a régi belvízelvezető árok felújítását, új kialakítását préselt mederburkoló elemekkel – olvasható a Szentimre, egy falusi lap aktuális számában.

A beszámoló szerint, az Útőr Program keretében a település külterületén lévő utak padkáinak javítását, az út melletti gaztalanítást, parlagfű irtást és csapadékvíz-elvezetést végeznek folyamatosan. A Belterületi Utak Programban kátyúzást végeznek mindkét településen, összesen 5 km hosszan. A tájékoztatóból az is kiderül, hogy járdaépítést több mint 1 km hosszúságban terveztek, a munka folyamatos. Az illegális hulladék lerakók felszámolása jól halad, Tiszaszentimrén és Újszentgyörgyön is állandó munkát jelent a lerakók felszámolása.

Tiszaszentimre legnagyobb és egyben legsikeresebb programja a Mezőgazdasági Program. Ebben az évben 74 ha-on gazdálkodnak, gabonából már „feleslegük” is keletkezett. Kertészetük biztosítja a 300 adagos önkormányzati konyha zöldség és gyümölcs alapanyagát egész évre. A fagyasztókamrában konyhakész állapotban, lefagyasztva tárolják a zöldborsót, gyalult tököt, karalábét és zöldbabot. Befőtt formájában a cseresznyét, meggyet, csemegeuborkát, a kovászos uborkát. Hozzátették: répából, zöldségből, hagymából és burgonyából szintén meglesz a konyha éves szükséglete.

(Tisza-tó Rádió)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Igazgatási szünet lesz Tiszaszentimrén

A képviselő-testület határozata szerint december 22. és január 6. között igazgatási szünet lesz. Az igazgatási szünet alatt az Önkormányzati Hivatalban nem lesz ügyfélfogadás – írjaközösségi oldalán Tiszaszentimre

Tovább »