Mobilon is be lehet mutatni hazánkban a vonatjegyet!

Mostantól bármely belföldi vonaton okostelefonon, tableten vagy laptopon – kinyomtatás nélkül is – bemutatható az elektronikusan megváltott és az otthon nyomtatható e-vonatjegy.

Az interneten váltott e-vonatjegyek továbbra is három százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg. Használatához a vasúttársaság elektronikus jegyváltási felületén keresztül, az interneten megváltott e-vonatjegyet tartalmazó .pdf fájlt kell megnyitni és bemutatni a jegyvizsgálónak az ellenőrzés során. Kell egy megfelelő mobilkészülék, például okostelefon, hordozható számítógép vagy tablet képernyőjén legalább 160×160 képpont méretben kell megjeleníteni a QR-kódot. A jegy QR kódja tárolja a jegy összes adatát, a jegy ellenőrzése ennek beolvasásával történik.

A jegyvizsgáló a jegy sorszámát, az utas személyazonosságát, a megfelelő utazási viszonylatot, a megfelelő kedvezményre való jogosultságot, az igénybe vett kocsiosztályt, valamint az érvényességi időszakot, a kinyomtatott jegy formátumát ellenőrzi, valamint vonatra szóló jegy esetén a vonalkód segítségével azt is, hogy a megfelelő vonatot veszi-e igénybe az utas.

Továbbra is választható, hogy A4-es méretű fehér papírra, méretváltoztatás nélkül, jó minőségben nyomtatják ki az online rendelt vonatjegyet, és azt adják át a jegyvizsgálónak az utazáskor, azonban ez a nyomtatás és papírhasználat miatt nem környezetkímélő megoldás.

Bővebb információ a MÁV-csoport honlapján található.

(Híradó)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights