Mindössze öt forintért adnák a helyi portákat!

Lényegében ingyen kínálja megvételre a saját tulajdonában lévő ingatlanokat Tiszajenő önkormányzata.

A lakónépességének megtartása és növelése érdekében szeretnék, ha minél többen a faluban képzelnék el a jövőjüket, ezért jelenleg is kettő darab, egyenkénti ingatlant kínálnak megvételre. A hatszáz négyszögöl alapterületű, jelenleg beépítetlen portákért mindössze öt forintot – a jelenleg érvényben lévő legkisebb pénzegységet – kell fizetnie annak a jelentkezőnek, aki vállalja, hogy a megvásárolt telekre lakóházat épít, és a jogerős használatba vételi engedélyt az adásvételt követő három éven belül megszerzi.

– Az egyik ingatlanra már van jelentkező, beadták a pályázatot, mely valószínűleg pozitív elbírálásban is részesül – számol be róla Puskás Béla Csaba, a település polgármestere, aki azt is elárulta, az adott ingatlant korábban is próbálták kedvezményesen – nulla forintért – értékesíteni, két érdeklődő is akadt rá, de nem sikerült az építkezéshez szükséges anyagiakat előteremteniük, így elálltak az építkezéstől, de a telek közművesítése már megtörtént.

A polgármester elmondta, további, értékesítésre váró ingatlanjaik is vannak, több üres portát pedig kaszálóként hasznosítanak.

(Szoljon.hu)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights