Mindenáron le akarják tolni a torkunkon a kvótát

A kötelező betelepítési kvóta veszélye nem múlt el, az Európai Tanács december 20-21-i ülésén ismét napirenden lesz, ezért fontos az alkotmánymódosítás – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter a Kossuth Rádió Vasárnap Újság című műsorában hangsúlyozta, a kormány továbbra is ragaszkodik ahhoz az álláspontjához, hogy kötelező betelepítési kvóták nem lehetnek. Az Európai Unióban (EU) azonban “óriási küzdelem” lesz, “mindenáron le akarják tolni a torkunkon ezt az ügyet”, ezért szükség van arra, hogy megvédjék az országot az alaptörvényen keresztül is – mondta.

A parlamentben november 8-án ki fog derülni, hogy ki akarja megvédeni Magyarországot, és ki nem. Azok, akik nem szavazzák meg az alkotmánymódosítást, nem akarják megvédeni Magyarországot – mondta a miniszter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter . MTI Fotó: Máthé Zoltán
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter . MTI Fotó: Máthé Zoltán

Holland népszavazáshoz hasonlítja a kvótareferendumot

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy egyes szervezetek bírálják Magyarországot azért, mert népszavazáson kérdezték meg a magyar emberek véleményét egy olyan kérdésről, ami alapvetően meghatározza Magyarország és az Európai Unió jövőjét. Egy népszavazásnál nincs nagyon demokratikusabb eszköz, az viszont nem demokratikus, hogy egyes nemzetközi szervezetek megpróbálnak beavatkozni Magyarország belső politikai életébe – tette hozzá. Ugyanakkor Hollandiában az ukrán-uniós szabad-kereskedelmi egyezményről tartottak népszavazást, “azzal nem volt gond” – jegyezte meg.

(Híradó)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights