Mezőgazdasági utakat újítanának fel Tomajmonostorán

Mezőgazdasági utak felújítására nyújt be pályázatot Tomajmonostora önkormányzata, a gazdák adták az ötletet, emellett jelentős részt vállalnak a pályázati költségekből – tudta meg a Tisza-tó Rádió.

– A gazdák megkerestek minket egy lehetőséggel. A Vidékfejlesztési Programon belül hirdetett egy pályázatot a Miniszterelnökség mezőgazdasági utak felújítására. Ehhez 5 százalékos önerőre van szükség, a gazdák felajánlották, hogy közérdekű kötelezettség vállalásban az önerőt összeadják – mondta el Fazekas Szabolcs Tomajmonostora polgármestere. Kiemelte: mintegy 100 millió forintból 6,6 km kőzúzalékos, 2-3 km hosszan pedig bitumenes utat tudnának létrehozni a régiek újraburkolásával. Jelenleg a beruházás tervezése zajlik – jegyezte meg Fazekas Szabolcs, hozzátéve: remélhetőleg a napokban sikerül engedélyeztetni a terveket és még idén benyújtani a pályázatot.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Felborult egy kisteherautó Cserkeszőlőnél

Az M44-es autóúton történt a baleset. Szalagkorlátnak csapódott és oldalára borult egy bútorlapokat szállító kisteherautó, Cserkeszőlőnél. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd heveder

Tovább »