Megszűnik a Roma Nemzetiségi Önkormányzat Kunhegyesen

Jelöltek hiányában elmarad a december 4-re kitűzött roma nemzetiségi önkormányzati időközi választás Kunhegyesen – olvasható a kunhegyesi Helyi Választási Bizottság közzétett határozatában, mely a város honlapján érhető el.

A dokumentum szövege szerint: “Kunhegyes Városában a Roma települési nemzetiségi önkormányzati képviselők 2016. december 04. napjára kitűzött időközi választása jelölt hiányában elmarad.” A Helyi Választási Bizottság továbbá megállapította, hogy a Kunhegyesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat december 4-én megszűnik.

A jelöltek bejelentésére 2016. október 31-én 16 óráig volt lehetőség. Mivel a határidő lejártáig ajánlóívet a Helyi Választási Irodától nem igényeltek, a jelöltek bejelentése pedig nem történt meg, így az időközi választás kiírására nincs lehetőség. A hatályos törvények értelmében, ha a nemzetiségi önkormányzat megszűnik, akkor a nemzetiségi önkormányzati képviselők választására csak a következő általános választáson kerülhet sor.

(Tisza-tó Rádió)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az imaházból lopott a jászapáti fiatal

A jászsági rendőrök gyanúsítottként kihallgattak egy 25 éves férfit, aki két mikrofont és adománypénzt lopott a jászapáti imaházból.  Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy ismeretlen március

Tovább »