Megérte! Részegen vezettek, majd törtek-zúztak

Súlyos pénzbüntetést és több hónap járművezetéstől való eltiltást kaptak az anyagi károkat okozó részeg vezetők – értesült az Alföldhír.

A Szolnoki Járásbíróság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt jogerősen 200 ezer forint pénzbüntetésre és 1 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a 48 éves szajoli férfit, aki ez év szeptember 10-én Rákóczifalván, az általa súlyos fokban ittas állapotban vezetett személygépkocsival többször karambolozott. Az illető a Rákóczi Ferenc úton haladt, amikor meg akart fordulni. Az úttest melletti füves területre kanyarodott, ahol egy betontömbnek ütközött, majd tolatásra váltott, ekkor pedig egy teherautónak csapódott, végül, se szó, se beszéd, még a helyszínről is elhajtott.

Hasonló ügyben a Tiszafüredi Járási Ügyészség szintén bíróság elé állított egy illetőt, egy 32 éves tiszafüredi férfit. Ő október 23-án Tiszafüreden vezetett egy furgont, súlyos fokú alkoholos állapotban. Ittassága miatt járműjével egy parkoló autó visszapillantó tükrét letörte, majd egy kocsibejáró oldalát ütötte ki.

A kép a tiszafüredi esetnél készült.
A kép a tiszafüredi esetnél készült.

Ezt követően kidöntött egy villanypóznát, nekiütközött egy kerítés tolókapujának, majd egy személykocsinak hajtott. Rá a Tiszafüredi Járásbíróság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 240 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, illetve 1 év 4 hónap járművezetéstől eltiltást alkalmazott vele szemben.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights