Még keresik a Zagyvában elmerült fiatalembert

Elmerült a Zagyvában egy férfi szerdán délután. Egy másik emberrel sétált a folyó partján, Alattyánnál, majd feltehetőleg a sáros és csúszós vízpart miatt esett a vízbe, de az eset részletes körülményei még nem ismertek. A baleset után társa megpróbálta kimenteni, de nem járt eredménnyel. Csütörtökön már második napja kutattak utána – írta az Új Néplap.

A jászberényi és a nagykátai hivatásos tűzoltók, a rendőrség, valamint az Életjel mentőcsoport önkéntesei keresőkutyák segítségével szerdán sötétedésig kutatttak a szerencsétlenül járt fiatal után. A Zagyva mindkét partján és a folyómederben is keresték, de nem találták meg.
S. Tóth Anikó, a megyei katasztrófavédelem szóvivője közölte, csütörtökön folytatódott a keresés, a jászberényi tűzoltók ismét átvizsgálták a területet. A kutatás a folyó mindkét partján, több kilométer hosszan zajlott. A búvárok segítségét akkor kérik majd, ha kiderül, hogy esetleg megtalálhatták a fiatalt.

Turi László, az Életjel Mentőcsoport vezetője elmondta, szerdán délután riasztották őket, miszerint egy fiatalember elmerült a Zagyvában, Alattyán és Jánoshida között. Azonnal a helyszínre siettek, akkor még azonban kutyák nélkül. A nyomok ugyanis frissek voltak, és pontosan ismerték azt a helyet is, ahol a férfi a vízbe csúszott. Abban bíztak, hamar megtalálják. Mindenek előtt a bokrok alját, az uszadékok környékét vizsgálták át, később a környező területeket is, azonban nem jártak sikerrel. Turi László hozzátette, jelenleg árad a Zagyva, amely bizonyos részeken akár három-négy méter mély is lehet, és még ennél is szélesebb. A keresésben csütörtökön nem vettek részt az Életjelesek.