Már szakgimnáziumként működik a “Hámori” Tiszafüreden

Idén szeptembertől már szakgimnáziumként működik a “Hámori” Tiszafüreden. – A 2016/17-es tanév változásokkal kezdődött. Az intézmény neve 2016. szeptember elsejétől Karcagi SzC Hámori András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. A tanulói létszámunk jelenleg 390 fő – közölte a Tisza-tó Rádió megkeresésére Törökné Beke Ida a tiszafüredi középiskola igazgatója.

A szakgimnáziumi képzésben a tanulók 4 tanéven keresztül készülnek az érettségi vizsgára. A kötelező érettségi tantárgyak mellett, a szakmai tantárgyból is vizsgáznak, mely alapján az érettségi bizonyítvánnyal együtt, szakmai bizonyítványukat is átvehetik. A képzés után egy tanév alatt technikus végzettséget szerezhetnek. A szakgimnázium 9. évfolyamán jelenleg pedagógia és vendéglátás ágazatban tanulók oktatása zajlik – fűzte hozzá az intézményvezető.

A szakközépiskolai képzés keretében a tanulók 3 tanév után szakmai bizonyítványt, majd két tanév után érettségi bizonyítványt kapnak. A szakközépiskolai képzésben női szabó, szakács, pincér, hegesztő, épület-és szerkezetlakatos és festő mázoló és tapétázó szakmai képzések oktatását végezzük. Törökné Beke Ida megjegyezte: felnőttoktatás is zajlik az intézményben, esti tagozaton. Itt a kis-és középvállalkozások ügyvezetője képzéseket indítottak. A képzés informatikai és gazdasági ismeretek mellett tartalmaz 310 óra angol nyelvi képzést kezdő és haladó szinten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Elindult a téli ellenőrzés az élelmiszerláncban

December 5-18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. A kéthetes periódusban a vizsgálatok fókuszában

Tovább »