Már így is csalnak a tüzelővel!

Az idős nő udvarában a kifizetett 50 helyett alig 25 mázsa szenet pakoltak le, máskor a mérlegelésnél bújt meg több ember a teherautó platója alatt, de újabb trükkök is vannak.

Egyre több a tűzifás csaló itthon. Rengetegen panaszkodnak rá, hogy kevesebb fát vagy szenet kapnak a szállítótól, mint amennyiért fizettek. De olyan is van, hogy kifizetik a tűzifát, csak nem kapják meg. A rendőrség vizsgálja az eseteket.

Több tízezer forinttal károsították meg ezt a Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn élő idős nőt, a kifizetett 50 helyett alig 25 mázsa szenet pakoltak le az udvarában. A házhoz mozgó árusok vitték a tüzelőt. Még azt is felajánlották neki, hogy behordják az udvarára a szenet.

A csalók Tüzép-telepeknél is próbálkoznak, volt olyan eset, hogy a mérlegelésnél több ember is megbújt a teherautó platója alatt, és ha nem veszik észre, több tízezer forinttal károsíthatták volna meg a kereskedőt. A tűzifával csalóknak is évről-évre új módszereik vannak. Az elmúlt hetekben többeket is átvertek úgy, hogy a piaci árnál jóval kedvezőbben hirdettek fát újságokban, a fizetés után viszont nem szállították le az árut. Volt olyan, akitől közel kétszázezer forintot csaltak ki. A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy lehetőség szerint mozgó árustól senki ne vásároljon se tűzifát, se szenet.

Tűzifa. Illusztráció (Kép: Tüzifakandalófa.hu)
Tűzifa. Illusztráció (Kép: Tüzifakandalófa.hu)

A rendőrség szerint az is gyanús, ha egy árus jóval a piaci ár alatt árulja a tüzelőt. Az ilyen eseteket érdemes jelenteni a rendőrségen.

(Híradó)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor- írja oldalán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság. A fő veszélyforrások közé tartozik

Tovább »