Madárinfluenza pusztítja az öcsödi baromfikat!

Madárinfluenza ütötte fel a fejét múlt héten Öcsödön egy baromfitartó telepen, ezért a település teljes belterületén és külterületének nyugati részén védőkörzetet jelöltek ki. Fontos tudni, hogy a vírus emberre nem veszélyes – értesült az Új Néplap.

Bár a hatóság nem rendelte el a községben a kényszervágást, a legtöbben – biztos, ami biztos – mégis levágták a szárnyasaikat vagy legalábbis annak jelentős részét – tudta meg a megyei lap.
A megbetegedést egy külterületi tanyán, de még Öcsöd közigazgatási területén belül tárta fel a hatóság. Úgy tudni, ezen az állattenyésztő telepen „kezdődött” az egész. A tulajdonos azt vette észre, hogy szárnyasai levertek, „búsulnak”, majd egy idő után görcsbe rándulva összeesnek, elpusztulnak. A férfi kihívta az állatorvost, aki – bár gyanította, milyen betegség ütötte fel a fejét – az egyik elhullott állatot egy budapesti laborba küldte fel.

Kissné Csontos Petra Kép: Joó Zsuzsa, Új Néplap
Kissné Csontos Petra Kép: Joó Zsuzsa, Új Néplap

Hamarosan megérkezett a hivatalos eredmény: a betegség madárinfluenza. Azóta már másik kettő helyen is ugyanezt a betegséget azonosította a hatósági állatorvos.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor- írja oldalán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság. A fő veszélyforrások közé tartozik

Tovább »