Lakossági Fórumot tartott Pánti Ildikó

November 22-én a Kádas György Iskolában tartotta lakossági fórumát Pánti Ildikó, a 8. számú választókörzet képviselője – közölte az infoKarcag.

A KÁIAMI Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézménye magánének tanszakosai Házi-Sáray Mária tanárnő vezetésével népdalcsokorral kedveskedtek a jelenlévőknek, közreműködött Plósz Csilla és Zbiskó Zoltánné. A műsor után az idei év agráreredményeiről szólt dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, térségünk országgyűlési képviselője.

– Kiemelkedőek az aratási és betakarítási eredmények – mondta a tárcavezető. Gabonából mintegy 19 millió tonna termett, 15 százalékkal több az előző évinél,s már a jó időben az őszi betakarítási és vetési munkák is a befejezésükhöz közelednek. A kukorica hektáronkénti átlaghozama 8,6 tonna feletti, ami az elmúlt 25 év legjobb eredménye a 9,1 millió tonnával. A napraforgó szintén nagyon jól teljesített, a 3 tonnás hektáronkénti átlag termés, nemcsak hazai, de világrekord is. A napraforgó össztermése ebben az évben elérte az 1,8 millió tonnát, ez történelmi rekord. A repce esetében is 3 tonnát meghaladó a hektáronkénti termés, a cukorrépa hozama is kimagasló. Az árak esetében azonban nem ennyire jó a helyzet, gabona esetében 15 százalékkal alacsonyabb a tavalyinál, de a takarmánykukorica tonnánkénti ára is 6-7 ezerrel kevesebb, mint tavaly ilyenkor – sorolta a tárcavezető, aki szólt még az aktuális mezőgazdasági pályázatokról is.

A Hortobágyi Nemzeti Park mindennapjairól, fotókkal illusztrálva az ott élő állatfajokat Kapocsi István általános igazgatóhelyettes szólt, dr. Kovács Zita igazgató pedig a HNP főbb adatairól szólt. Jövő nyáron a választókörzet lakosai a nemzeti parkba kirándulnak majd Pánti Ildikó szervezésében.

[RoyalSlider Error] Incorrect RoyalSlider ID or problem with query.

Teleki Zoltán rendőrkapitány a város közbiztonságáról szólva, elmondta, nőtt a közterületi rendőri jelenlét, s ezt a lakosok is érzékelik. Felhívta jelenlévő idős emberek figyelmét a megjelent újabb trükkös csalókra – utcai, internetes faárusok, telefonos csalókra, akik beteg rokonra hivatkoznak, s pénzt csalnak ki, vagy azzal hívják fel, ön nyert, csak utaljon át X összeget stb. – arra kért mindenkit, ne dőljön be az ilyen trükkökkel próbálkozóknak.

Kovács Szilvia alpolgármester, a Legszebb Konyhakertek- Magyarország legszebb konyhakertje programigazgatója itt köszönte meg a programhoz nyújtott támogatását dr. Fazekas Sándornak és átadta Györfi Sándor szobrászművész kisplasztikáját.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest