Korszerűsítik a közvilágítást Kunszentmártonban

Megújul a városban a közvilágítás, Kunszentmárton is csatlakozott azon települések sorához, melyekben lecserélik a lámpákat – írta az Új Néplap.

A település közvilágítását jelenleg technológiailag elavult, rossz hatásfokkal üzemelő lámpatestek biztosítják. Ezeket a lámpákat lebontják, és helyettük korszerű, energiatakarékos LED-lámpatesteket szerelnek fel.
Nagy Kálmántól, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának vezetőjétől megtudtuk, a kivitelezési munkákra egy budapesti székhelyű cég kapott megbízást. A lámpacserékre azzal a feltétellel adott megbízást a képviselő-testület, hogy a munkálatok befejezése után nem romolhat a közvilágítás minősége.

E feltétel betartásának ellenőrzésére a kivitelezési munkák megkezdése előtt a város területén elszórtan 18 mérési ponton megmérték a fényerősséget az önkormányzat és a kivitelező cég képviselőinek részvételével. A lámpacserék befejezése után ugyanezeken a mérési pontokon aztán visszaellenőrzik, hogy a közvilágítás korszerűsítésével nem lett-e rosszabb a közterületek megvilágítottsága. A munkálatok a múlt héten kezdődtek és tervek szerint november 30-ig befejeződnek.

A közvilágítás korszerűsítése a lámpacserék mellett a lámpaállomány bővítését is lehetővé teszi. Új közvilágítási lámpák világítják meg ezután az Öcsödi utat egészen a 44-es számú főútig, biztonságosabbá téve ezáltal az ipari parkban dolgozók részére az esti, éjszakai órákban a munkába járást. Ugyancsak új lámpákat helyeznek el a Széchenyi-lakótelepen, a futópálya körül, valamint a tejüzem mellett, a Szegfű utca és a Kossuth Lajos út között. A rosszul megvilágított utcákban a korszerűsítés lehetővé teszi, hogy egy-egy meglévő villanyoszlopra plusz lámpatesteket szereljenek fel.