Könnyebb és egyszerűbb lett bankszámlát váltani!

Könnyebb és egyszerűbb lett bankszámlát váltani. Novembertől életbe lépett az a kormányrendelet, ami kötelezően előírja a pénzintézeteknek, hogyan kell eljárniuk számlaváltás esetén. A szabályok szerint az ügyfél az új számlavezető bankjának adott egyszerű meghatalmazással tudja elindítani a számlaváltást, ami alapján a pénzintézet 12 munkanapon belül elintézi az adminisztrációt – olvasható a nemzetgazdasági tárca közleménye a kormányportálon.

Az új és a régi számlavezető fog együttműködni számlavezetés esetén, átadják egymásnak a felhatalmazás alapján az élő állandó átutalási, beszedési megbízások, a váltás előtti 13 hónapban a beérkező rendszeres utalások adatait (pl. munkabér). Az új szolgáltató felveszi a kapcsolatot az ügyfél partnereivel is és értesíti őket az új számlaszámról, így leveszik ezt a terhet az ügyfél válláról. A munkáltatónak is bejelentik, hogy mostantól az új számlaszámra utalják a fizetést. Eddig közel 20 munkanapot vett igénybe a bankváltási folyamat, mely most 12 napra csökken.

(NGM)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Korcsolyapálya Karcagon

A Városháza előtti téren december 17 és január 16 között nyílik alkalom kihasználni a téli sport adta lehetőségeket. A korcsolyapályán a kesztyű használata kötelező, a

Tovább »