Kilencezer érettségiző már írásbelizett

Sikeresen lezajlottak az őszi írásbeli érettségik és hamarosan megkezdődnek a szóbeli vizsgák – közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a tanév rendjében meghatározott 10 nap alatt 119 vizsgahelyszínen mintegy 9 ezer érettségiző írásbelizett. Az írásbelik megszervezése során az Oktatási Hivatal munkatársai 34 322 feladatlapot és CD-t csomagoltak be 3441 biztonsági fóliatasakba, és juttattak el az érettségizők számára 158 dobozban, időben a helyszínekre.

Az írásbeli vizsgák feladatlapjai és az azokhoz tartozó javítási-értékelési útmutatók az előzetes ütemezésnek megfelelően folyamatosan kerültek fel az OH honlapjára, így minden érdeklődő tájékozódhat a feladatokról és azok megoldásairól. Október 28-tól már mind a 205 vizsgaanyag (feladatlapok, javítási-értékelési útmutatók, egyéb elektronikus anyagok) megtekinthető.

Az érettségik következő szakasza az emelt szintű szóbelik időszaka lesz, november 10-e és 14-e között, ekkor több mint 3700 szóbelit tartanak 41 helyszínen, 376 tantárgyi bizottság előtt. Az érettségizők emelt szinten 36-féle vizsgatárgyat választottak, ezek mindegyikéből van szóbeli vizsga is.

(MTI)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights