Folytatódik a kistelepülési egészségügyi szűrőprogram

Folytatódik a kistelepülési egészségügyi szűrőprogram Jász-Nagykun-Szolnok megyében. November 4-én, pénteken, az idei program első állomás Tiszaszőlősön volt. Egy sajtótájékoztató keretében Dr. Mózer Erzsébet a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet intézetvezető főorvosa, Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, és Kerekes András Tiszaszőlős polgármestere ismertette a program célját és hangsúlyozta annak fontosságát.

– Már a szűrés első óráiban két magas vércukorral és egy kétszázas vérnyomással “rendelkező” pácienst szűrtek ki a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet szakorvosai

– írta a közösségi oldalon bejegyzésében Kovács Sándor. Felidézte, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2009. óta biztosít pénzügyi forrást a megye 2.000 fő alatti lakónépességű településein különböző egészségügyi szűrések helyben történő elvégzéséhez.

Dr. Mózer Erzsébet intézetvezető főorvos megerősítette: a szűrővizsgálatok célja, hogy a magukat egészségesnek tartó emberek között kiszűrje azokat a kezdeti betegségeket, amelyeknek gyógyítása még egyszerűbb. Idén november 4-én és 5-én Tiszaszőlősön, valamint Tiszaroffon volt, majd november 12-én Tiszatenyőn lesz ingyenes egészségügyi szűrés.

Szűrővizsgálat Tiszaszőlősön. (Kép: Facebook)
Szűrővizsgálat Tiszaszőlősön. (Kép: Facebook)

A program keretében szív- és érrendszeri, szemészeti és bőrgyógyászati vizsgálatokat végeznek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Elindult a téli ellenőrzés az élelmiszerláncban

December 5-18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. A kéthetes periódusban a vizsgálatok fókuszában

Tovább »