Ideges horgász! Kidobta a csónakból, mert tönkretette a damilt

Nem tudott uralkodni magán az a horgász, aki a Tisza-tó partján horgászott, majd beúszott egy csónakhoz és a vízbe dobott egy idős embert, mert az tönkretette a horgász damilját.

Vádat emelt a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy 40 éves férfival szemben, aki képtelen volt egy konfliktust kezelni. Ha más testi épségét nem is sértette, a köznyugalmat megzavarta a horgász idén nyáron a Tisza-tavon azzal, hogy durva szidalmak után vízbe lökött a csónakjából egy 66 éves embert, aki előzőleg véletlenül összegubancolta a damilját.

A 40 éves vádlott idén július 19-én délután Poroszló külterületén horgászott a Tisza-tó partján, az úgynevezett Rábolyi ágban, ahol délután a parttól mintegy 30 méter távolságra motoros csónakjával arra haladt a sértett. A motor lapátja elkapta a vádlott víz alatt feszülő damilját. A sértett észlelte a bajt, leállította a motort, és megpróbálta kiszabadítani a horgászzsinórt, azonban ez nem sikerült neki, ezért odakiáltott a parton háborgó férfinak, hogy kénytelen lesz elvágni a damilt, de meg fogja téríteni az így okozott kárt. A vádlott ezt nem fogadta megértően, sőt beugrott a tóba, odaúszott a ladikhoz, amibe bemászott, és kidobta belőle annak tulajdonosát. Az idős ember nem szenvedett sérülést, de a vízbe veszett a több tízezer forint értékű mobiltelefonja, mivel kiesett a zsebéből, és elsüllyedt az iszapos mederben.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség garázdaság vétségével vádolja az elkövetőt, akivel szemben vádiratában közérdekű munka, valamint pénzbüntetés kiszabására is indítványt tettek.

(Tisza-tó Rádió)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights