Holland segítséggel lesz kápolna Tiszaszentimrén

Holland adakozás segítségével épülhet kápolna a Samu-kastélyban működő idősotthon területén. A tervek már elkészültek, s várhatóan néhány hónapon belül le is zárul az építkezés – értesült a Szoljon.hu.

– Itt lesz a torony, itt a bejárat, ezen a falon is ajtót vágunk majd… – mondta a megyei naplap munkatársának Fodor Gusztáv, a helyi református egyházközség lelkész igazgatója a majdani kápolna helyét mutatva. Elhivatottságát, magával ragadó elszántságát ismerve nyilvánvaló, hogy a ma még csak papíron létező tervek néhány hónapon belül valóban formát öltenek, és jövő márciusban sor kerülhet az ökomenikus kiskápolna szentelésére.

Evert Brons a látványtervvel Fotó: Mészáros János (Új Néplap)
Evert Brons a látványtervvel Fotó: Mészáros János (Új Néplap)

A napokban jelképes alapkőletétel keretében kértek áldást arra a hamarosan megépülő kápolnára, amely a Samu-kastély területén létesül, elsősorban a református egyház által fenntartott otthonban élő idősek számára. A kápolna a Bussum városában élő református holland közösség adományából épülhet fel, a Tisztaszent­imrén élő holland és belga kolóniának köszönhetően – írta a megyei lap.
– Evert Brons karolta fel ügyünket, akinek a neve minden bizonnyal ismerősen cseng a környékbeliek számára – meséli Fodor Gusztáv. – Több mint 25 éve él már nálunk, ingatlancége számtalan kisebb nagyobb házat épített, újított fel a környező településen. Az, hogy ők építik az általunk megálmodott, Kálvin nevét viselő kápolnát, jótékony holland barátaink számára is garanciát jelent.

 

Úgy tudni, a többi felekezetet is tárt kapukkal várják, hiszen az otthon lakói között egyaránt találni katolikus, református, görögkatolikus vagy éppen evangélikus híveket.  Egy olyan szakrális térről van szó tehát, amelyben mindenki megtalálhatja saját belső békéjét.