Folytatódik a téli vízszint beállítása a Tisza-tavon

Folytatódik a téli vízszint beállítása a Tisza-tavon, november 14-én újraindították az őszi leürítést – olvasható a Kötivizig oldalán.

Azt írják: “a tározó – a Tisza-folyón levonuló árhullám miatt – november 10-én reggel felfüggesztett őszi leürítését november 14-én folytatjuk. A vízszintcsökkentés végrehajtását és ütemét azonban a továbbiakban is befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.” Az 580+-10 cm-es vízszint után, várhatóan november 26-án, megkezdődik a Tisza-tó magasabb téli vízszintjének (620 -10 cm) beállítása, amelyről külön tájékoztatást ígértek, ahogyan a Tisza-tó szabályozó műtárgyainak nyitásáról is.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság honlapján megtalálható a Tisza-tó új leürítési ütemterve. Az itt megadott vízállásadatok reggel 7 órai időpontra vonatkoznak.

 

(Tisza-tó Rádió, Kötivizig)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Útlezárásra kell számítani Kisújszálláson!

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a szennyvízcsatorna helyreállítása zajlik a városban.  Kisújszállás közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint december 8-tól a Deák Ferenc utcán forgalmirend-változásra kell számítani. A munkálatok előreláthatólag

Tovább »