Felháborodtak a szülők a jótékonysági bál kritizálásán!

Egy jótékonysági bálon pozitív látásmóddal érdemes részt venni. A Szent Imre Katolikus Általános Iskola nem adott okot a negatív hangú, „túlzóan bántó” véleményekre, véli a tiszafüredi plébános.

– Az idei Szent Imre Katolikus Iskola báljáról tudomásomra jutott egy negatív kicsengésű vélemény. Szeretném ezt a véleményt pozitív hangvételűvé tenni, hiszen én ennek a szép eredményeket felmutató iskolának a lelkivezetője vagyok – kezdte nyilatkozatát Baranyák Béla tiszafüredi plébános. Mint ismert, a tiszafüredi Szent Imre Katolikus Általános Iskola báljával kapcsolatban negatív vélemény fogalmazódott meg a Facebook-on. A közösségi oldalon negatív politikai véleményformálással mosták össze az egyházi fenntartású oktatási intézmény rendezvényét, sok szülő felháborodásának adott hangot. Ebben foglalt állást az iskola lelkivezetője.

Baranyák Béla plébános a Tisza-tó Rádióhoz eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: „Erre a bálra az jöhetett el aki akart és szándéka szerint támogathatta az Iskola célkitűzését. Ha akarunk, mindenben és mindenkiben találhatunk hibát, de jót is. Annak mindig megvan az oka, ha csak hibát keresünk. Így van ez például a mesés történetben is, ahol a farkas és a róka elhatározzák, hogy megverik a nyulat, ha lesz sapka rajta azért, ha nem lesz rajta sapka, akkor meg azért.” Hangsúlyozta, hogy ha építő szándékú egy kritika, azt megköszönik, de ezt túlzóan bántónak érzékelték, és meglátása szerint erre nem adott okot az intézmény.

Közleménye végén megjegyezte: továbbra is nagy szeretettel várnak mindenkit az iskola rendezvényeire. Antoine de Saint-Exupéry gondolatával zárta sorait: „Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.” Hozzátette: egy jótékonysági bálon ezzel a látásmóddal érdemes részt venni.

(Tisza-tó Rádió)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights