Felfüggesztett börtön és bírság az orvvadászoknak

Majdnem két millió forint értékben lőttek madarakat orvvadászok a Tisza-tónál. A Tiszafüredi Járási Ügyészség a napokban bíróság elé állított két olasz férfit.

A vádlottak több éve járnak vadászni Magyarországra, ismerik a vadászati szabályokat, ezért azt is, hogy mely’ időszakban, milyen vadra lehet vadászni. A két olasz férfi ez év november 12-én, a Tisza-tavon Abádszalóknál vadrécére vadászott engedéllyel. A jogszabály szerint egy vadász naponta legfeljebb nyolc tőkésrécét ejthet el, a vádlottak ezzel szemben azonban további 152 darabot lőttek ki.

A vadászok tíz nyári ludat is lőttek, melyből ebben az időszakban naponta, személyenként csak kettő ejthető el. A jogtalanul elejtett tőkésrécék és nyári ludak értéke meghaladta az 1 millió 700 ezer forintot. A vadrécéken és nyári ludakon felül további, védettnek minősülő récéket is elejtettek – három csörgőrécét, három barátrécét, három kercerécét –, melyek pénzben kifejezett értéke 450 ezer forint.

Az ügy idehaza nagy port vert fel. A Tiszafüredi Járásbíróság nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette, orvvadászat bűntette és természetkárosítás bűntette miatt a vadászokat külön-külön 1 év 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre és 350 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, jogerősen. A lőfegyvereket, maradék lőszereket elkobozták.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az imaházból lopott a jászapáti fiatal

A jászsági rendőrök gyanúsítottként kihallgattak egy 25 éves férfit, aki két mikrofont és adománypénzt lopott a jászapáti imaházból.  Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy ismeretlen március

Tovább »