Fegyverrel próbálta kirabolni a pékséget

A fiatalkorú – vélhetően – fegyverrel a kezében próbált meg kirabolni egy jászapáti pékséget. A rendőrök gyorsan elfogták.

A rendőrség tájékoztatása szerint, egy fiatal férfi jelent meg hétfő délelőtt Jászapátin egy pékségben, ahol a kezében tartott, jelenlegi adatok szerint légfegyverrel az ott tartózkodó eladót készpénz átadására szólította fel. A sértett nem tett eleget a követelésnek, így a támadó érték nélkül elmenekült a helyszínről.
A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi szolgálatának munkatársai a helyi rendőrök közreműködésével már a kora délutáni órákban azonosították a lehetséges támadót, akiről kiderült, hogy egy figyelő szerepet betöltő társa is volt a bűncselekmény elkövetésében.

Kép: Police.hu
Kép: Police.hu

A megyei rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 17 éves fiú és 19 éves társa ellen. A megyei rendőr-főkapitányság „Tisza” Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály beosztottjai hétfőn 17 óra előtt pár perccel Jászapáti belterületén elfogták a rablás gyanúsítottját, társát a nyomozók állították elő.

A fiatalkorú jászapáti lakost és társát gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.