Európa bajnok tiszafüredi karatésok!

Európa-bajnok lett hétvégén Szabó Csenge, Puporka Vanessza és Szabó Zoltán. A három tehetséges tiszafüredi karatéka, a korosztályos magyar válogatott tagjaként szerepelt Belgrádban, Szerbiában a I. Honkyokushin Európa-Bajnokságon.

– Mindenki arannyal tért haza. Csenge, Vanessza és Zoli is megnyerte küzdelmeit, a dobogó legfelső fokára állhattak fel – mondta el a Tisza-tó Rádiónak Vass-Szegedi Julianna a Zenshin SE vezető. Hozzátette: ugyan mindhárman tiszafüredi sportolók, a két lány a Zenshin SE színeiben, Zoli a Szentesi Oyama Dojo versenyzőjeként szerepelt a bajnokságon. Az eseményen Szabó Csenge formagyakorlat versenyszámban a második helyen, küzdelemben az élen végzett, így egy arany és egy ezüstérmet szerzett. Puporka Vanessza ifjúsági kategóriában nem talált legyőzőre, így ő is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Európa-bajnok lett kategóriájában a szentesi színekben induló Szabó Zoli is – részletezte Vass-Szegedi Julianna.

Az európa-bajnokok és edzőjük. Balról jobbra: Puporka Vanessza, Vass-Szegedi Julianna, Szabó Csenge, Szabó Zoltán.
Az európa-bajnokok és edzőjük. Balról jobbra: Puporka Vanessza, Vass-Szegedi Julianna, Szabó Csenge, Szabó Zoltán.

Ez volt Szerbiában az első Honkyokushin Európa-Bajnokság. Az utánpótlás versenyen 6 ország 150 versenyzője mérte össze tudását. A magyarok mellett Görögország, Románia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország és a rendező Szerbia legjobbjai találkoztak.

(Tisza-tó Rádió)