Emberi csontokra bukkantak Tiszaderzs külterületén

Emberi csontok kerültek elő a földből a napokban Tiszaderzs külterületén, Urbán Zsombor gazda földjén, miközben épp a terepet rendezték. Rögtön értesítették a rendőrséget – írja az Új Néplap.

De vajon mi is történt pontosan, mi lesz a csontok sorsa és mi a teendő, ha hasonló maradványokra bukkanunk?

A csontok körülbelül 70-100 centiméter mélyről kerültek elő a földből, mondta el lapnak Urbán Zsombor gazda. A földnek azt a részét eddig nem szántották, nem lazították, most viszont a terepet rendezték, hogy egyenesítsenek a területen, így kerültek felszínre az emberi maradványok. Az eset után rögtön értesítették a rendőrséget, akiktől megtudták, hogy 30-40 éve lehettek a földben a csontok. A gazda azonban olyan szóbeszédet is hallott, hogy talán a világháborúból maradhatott itt.
Krupa Máriától, Tiszaderzs jegyzőjétől a megyei lap megtudta, hogy a tiszafüredi rendőrök érkeztek ki a helyszínre, valamit a település háziorvosa, dr. Boutros Albeir is jelen volt. A csontokat az önkormányzat dolgozói szedték össze és elszállították őket a temetőbe, hogy megadják az elhunytnak a végtisztességet.

Dr. Boutros Albeir háziorvos a Szoljon.hu érdeklődésére kifejtette, hogy a területen állati és emberi csontok is voltak, melyek között egy koponya, egy lábszár csont, egy kézszár csont, valamint bordák is láthatóak voltak. Elmondása szerint a koponya keskeny volt és vékony, ezért úgy gondolja, hogy egy nőé lehetett vagy esetleg egy gyermeké, a lábszárcsont viszont nagyobb méretű volt.
Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy a Tiszaderzsen november 18-án talált csontokkal kapcsolatban bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Erősödött a forint

A szerda esti jegyzésekhez képest erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon. Az euró árfolyama reggel hétkor 386,51 forintra

Tovább »