Egyszerűbbé válhat a civil szervezetek bejegyzése és működtetése

A jövőben egyszerűbbé válhat az egyesületek, alapítványok bejegyzési, illetve változásbejegyzési eljárása – jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

A kormány parlament előtt lévő javaslata értelmében a bíróság az egyesületek nyilvántartásba vételekor, illetve változásbejegyzés során a jövőben csak a legszükségesebb törvényi feltételek meglétét vizsgálja – ismertette a részleteket Fülöp Attila nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

Közölte: az eljárás ésszerűsítését szolgálja a törvény erejénél fogva történő bejegyzés bevezetése is. Ennek értelmében ha a bíróság az egyszerűsített eljárásban a rá irányadó határidőt elmulasztja, és további 30 napon belül sem történik bírósági intézkedés, automatikusan megtörténik a civil szervezet bejegyzése. További egyszerűsítésként a civil szervezetektől csak egy ízben lehet majd hiánypótlást kérni – tette hozzá.

(MTI)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az imaházból lopott a jászapáti fiatal

A jászsági rendőrök gyanúsítottként kihallgattak egy 25 éves férfit, aki két mikrofont és adománypénzt lopott a jászapáti imaházból.  Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy ismeretlen március

Tovább »