Egyre többen dolgoznak Törökszentmiklóson

Az elmúlt két évben folyamatosan javultak a munkanélküliségi mutatók Törökszentmiklóson. Ez a kiterjedt közfoglalkoztatásnak és az élénkülő munkaerő-piaci keresletnek köszönhető leginkább – értesült a Szoljon. A településen a relatív munkanélküliségi mutató 8,1 százalék.

Egy most megjelent és a képviselő-testület által is tárgyalt tájékoztató szerint a munkaügyi statisztikáknak jót tesz a közfoglalkoztatás. A számok azt mutatják, hogy a közfoglalkoztatási programok adják az összes munkaerőigény 69,4 százalékát. A közfoglalkoztatási programok létszámfeltöltése nagy kihívást jelentett, hiszen néhány hónap alatt 1 ezer 210 embert közvetítettek ki sikeresen.
Javulás mutatkozott a fiatal pályakezdők számában, ebben különböző programok indulása játszott közre. Ugyancsak jelentősen javult a tartósan nyilvántartott álláskeresők statisztikája, ahogy az ötven évesnél idősebb álláskeresőké is.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Erősödött a forint

A szerda esti jegyzésekhez képest erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon. Az euró árfolyama reggel hétkor 386,51 forintra

Tovább »