Bűnmegelőzési képzés a Szolnoki Rendőrkapitányságon

Különleges képzési programot szerveztek a megyeszékhelyen, ahol többek között az utazási irodák munkatársai vettek részt, akik munkájuk miatt fokozottan ki vannak téve az áldozattá válás veszélyének – számolt be az Új Néplap.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szolnoki Rendőrkapitányság hétfőn konfliktus- és stresszkezelési tréninget szervezett. A szervezők elsősorban olyan utazási irodák és kisvállalkozások munkatársait várták a képzésre, akik a napi tevékenységük során készpénzforgalmat bonyolítanak – közölte a JNSZ megyei rendőrség sajtóosztálya.

Balla Tibor a GOW egyesület vezetője, aki évtizedes tapasztalattal rendelkezik ezen a területen olyan lehetőségeket mutatott be a jelenlévőknek, amelyekkel egy támadás során is képesek lehetnek úgy megoldani a szituációt, hogy meggátolják a tovább kriminalizálódást, a sérülés lehetőségét – de a napi munkavégzés során is hasznos lehet egy-egy vehemensebb ügyfél kezelésénél. Az eseményen vendég előadóként részt vett Berndt László rendőr főtörzsőrmester, az Egri Rendőrkapitányság nyomozója, a GOW egyesület szakmai tanácsadója, aki rendőri tapasztalatával segítette az előadás menetét. Többek között agressziós helyzeteket szimuláltak, amelyek megoldására példákat láthattak a jelenlévők.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights