Befejeződött a szezonális viharjelzés a Tisza-tavon

Befejeződött a szezonális viharjelzés a Tisza-tavon. Október utolsó napján véget ért a szezonális viharjelzés a magyarországi nagytavaknál az idei évre.

A Balatonnál több, a Tisza-tónál kevesebb, a Velencei-tónál hasonló mértékű volt a viharjelzések fenntartási ideje, mint egy évvel korábban – közölte Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az MTI-vel. Április 1-től október 31-ig a viharjelzést és a riasztást a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) fényjelző rendszere biztosította a Balatonon, a Tisza-tavon és a Velencei-tavon is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a Velencei-tónál a tavalyi évhez hasonló értéket mutatva, 1433 órán át volt érvényben valamilyen fokozatú viharjelzés. A Balatonnál a keleti medencében 55, a középső medencében 20, a nyugati medencében 40 órával növekedett a viharjelzések fenntartási ideje, amely összesen 1929-2012 óra között mozgott. A Tisza-tónál az előző évhez képest 146 órával rövidebb ideig, összesen 1019 órán át volt érvényben valamilyen fokozatú viharjelzés a hét hónap alatt.

Az OMSZ értékelése szerint az idei viharjelzési szezonban az erős viharok száma az előző évekhez képest csökkent.

(Tisza-tó Rádió, MTI)