Átadták az Adorján Ildikó-díjakat Szolnokon

A városháza dísztermében csütörtökön Szalay Ferenc polgármester adta át az idei dr. Adorján Ildikó-díjakat. Idén egy személyt, illetve egy szervezetet tartottak méltónak arra, hogy az elismerésben részesüljön.

November 12-dike világszerte a szociális munka napja, ekkor ünnepeljük azokat, akik egész évben szívből, elhivatottan dolgoznak az elesettekért, a fogyatékosokért, a hátrányos helyzetűekért, a szegényekért. A megyeszékhely közgyűlése 2007-ben alapította meg Pro Caritate-díjat a város szociális és gyermekjóléti intézményeiben tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül, azok részére, akik a szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtottak. A díj 2011-től dr. Adorján Ildikó nevét viseli, aki a Szolnokon zajló karitatív tevékenység kiemelkedő alakja, a helyi civil érdekképviselet jeles személyisége volt. A Szolnok Városi Civil Tanács delegáltjaként éveken keresztül közreműködött a város egészségüggyel, sporttal, szociális kérdésekkel foglalkozó szakbizottsága munkájában. A díjjal járó, Árpád-házi Szent Erzsébetet ábrázoló plakett Szabó Imrefia Béla szobrászművész alkotása.

A díjat ez évben Vincze Lajos, a város Integrációs Munkacsoportjának elnöke, a halmozottan hátrányos helyzetű, illetve a roma közösségek támogatói programjának vezetője, valamint a – nehéz sorsú gyermekeket felkaroló – megyei Gyermekvédelmi Központ és területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat érdemelte ki (a szervezet képviseletében Szalayné Farkas Julianna igazgató vette át az elismerést).
– A város szociális ellátó rendszerében önök heroikus munkát végeznek – hangsúlyozta az érintett szervezetek meghívott képviselőinek Szalay Ferenc. – Életüket annak szentelik, hogy mások életét könnyebbé tegyék, problémáikat megoldják. Köszönjük ezt az elkötelezett tevékenységet! – jelezte sokak gondolatát a városvezető. A polgármester kitért arra is, hogy a kormányzat 7,5 milliárd forintot fordít a szociális ágazatban dolgozók életpálya-modellje megvalósítására.

(Új Néplap)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Útlezárásra kell számítani Kisújszálláson!

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a szennyvízcsatorna helyreállítása zajlik a városban.  Kisújszállás közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint december 8-tól a Deák Ferenc utcán forgalmirend-változásra kell számítani. A munkálatok előreláthatólag

Tovább »