A Polgármesteri Hivatalhoz kerül a városüzemeltetés Tiszafüreden

A Polgármesteri Hivatalhoz kerül a városüzemeltetés január 1-től Tiszafüreden, egy csoport fogja ellátni ezt a feladatot. Erről döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén – derül ki a Főnix TV tudósításából.

Határozatot hoztak arról, hogy a Tisza-tó 2005 Kft.-től a városüzemeltetési feladatokat a Polgármesteri Hivatal szervezeti egységébe helyezik át. A döntés értelmében 2017. január elsejétől a városüzemeltetési feladatokat a Polgármesteri Hivatal városüzemeltetési csoportja fogja ellátni. Az előterjesztés tárgyalásánál elhangzott, hogy a kft. kedvezőtlen gazdasági helyzetbe került, már 2010-14 között is voltak működési problémák, valamint a 2015-ös belsőellenőri jelentés is tartalmazta, hogy a rosszul működő társaság felemészti az önkormányzat erőforrásait, tehát a szervezeti változtatás már halaszthatatlan.

Emellett a testületi ülésen egy összefoglaló készült azokról a pályázatokról, illetve korábbi döntésekről, amelyeket az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz kíván benyújtani. A testület ezúttal nyolc pályázat benyújtásáról kapott tájékoztatást.

(Tisza-tó Rádió)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Jó hír a gyermeket nevelő családoknak

Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter. A pénzügyminiszter a közösségi oldalán közzétett posztban arra

Tovább »