A plébánián téli ruhákat osztottak

Egy héten keresztül téli ruhákat osztott a rászorulóknak a három éve működő újszászi Egyházközségi Karitász a plébánián.

A helybeliek rendszeresen összegyűjtik megunt, kinőtt vagy örökségből származó fölöslegessé vált, de jó állapotú, tiszta ruhaneműiket és leadják a plébánián, ahol egy teremben szétválogatva gyűjtik azokat. Újszászról elszármazottak, vidékről szüleikhez hazalátogatók is hoznak a városba a rászorulóknak szánt ruhákat. Miklós János plébános elmondta, hogy nagyos sok téli holmi gyűlt össze, a 6×7 méteres helyiség asztalai megteltek az ruhaadományokkal.

A kabátok, csizmák mellett egyéb ruhaneműt, nadrágokat, blúzokat is leadtak a plébánián. A betérő rászorulók hétköznap délelőttönként válogathattak az adományokból, és még maradt is valamennyi ruhanemű. Nagy Kálmánné kántor elárulta, Zagyvarékason is gyűjtik a ruhákat, onnan még butikból is szoktak kapni minőségi holmit, amit nem sikerült eladni.
A plébánostól azt is megtudtuk, ünnepek előtt kampányszerűen tartós élelmiszereket is szoktak osztani. A Karitász három éve tizenöt–húsz fős létszámmal indult, ma már kevesebben vannak, nyolc–tíz segítőkész ember munkálkodik a cél érdekében.

(Új Néplap)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az imaházból lopott a jászapáti fiatal

A jászsági rendőrök gyanúsítottként kihallgattak egy 25 éves férfit, aki két mikrofont és adománypénzt lopott a jászapáti imaházból.  Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy ismeretlen március

Tovább »