A magyar kormány gratulált Trumpnak

Orbán Viktor miniszterelnök gratulált a Facebook közösségi oldalon szerda reggel Donald Trump győzelméhez az amerikai elnökválasztáson. A kormányfő angol nyelven közzétett üzenetében azt írta:

Congratulations. What a great news. Democracy is still alive.” Azaz: “Gratulálok. Micsoda nagyszerű hír, a demokrácia még mindig él.

Orbán Viktor is gratulált Donald Trump-nak. (Kép: Facebook)
Orbán Viktor is gratulált Donald Trump-nak. (Kép: Facebook)

Mind a világgazdaságban, mind pedig a világpolitikában új korszak zajlik, amely történelmi kihívások elé állítja az egész világot. Ezen kihívások legyőzéséhez új és bátor megközelítésekre, új és innovatív politikákra van szükség – ezt mondta Szijjártó Péter.

A magyar kormány gratulál Donald Trump elnökválasztási győzelméhez, Magyarország készen áll az együttműködésre – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-vel. Szijjártó Péter közleményében azt írta, az amerikai emberek döntöttek, a demokrácia megerősödve került ki a nem mindennapi választási kampányból.

Donald Trumpot, a Republikánus Párt jelöltjét választották meg az Egyesült Államok 45. elnökévé.Clinton elismerte vereségét, gratulált Donald Trumpnak.


8.59 Orbán gratulált Trumpnak
Orbán Viktor miniszterelnök gratulált a Facebook közösségi oldalon szerda reggel Donald Trump győzelméhez az amerikai elnökválasztáson. A kormányfő angol nyelven közzétett üzenetében azt írta: micsoda nagyszerű hír, a demokrácia még mindig él.
8.52 Donald Trump bejelentette győzelmét
Donald Trump amerikai republikánus párti elnökjelölt bejelentette, hogy győzelmet aratott az elnökválasztáson, amihez demokrata párti vetélytársa, Hillary Clinton telefonon már gratulált neki.
8.45 Clinton elismerte vereségét, Donald Trump az Egyesült Államok elnöke 
Hillary Clinton demokrata párti amerikai elnökjelölt elismerte választási vereségét,  és helyi idő szerint szerda hajnali háromnegyed háromkor telefonon gratulált republikánus párti vetélytársának, Donald Trumpnak a választási győzelemhez.
8.43 CNN: Donald Trump nyert
A CNN hírtévé szerint is Donald Trumpot, a Republikánus Párt jelöltjét választották meg amerikai elnökké a részeredmények alapján számolt előrejelzés szerint.
8.42 Fox News: Donald Trump nyert
A Fox News hírtévé szerint is Donald Trumpot, az amerikai Republikánus Párt jelöltjét választották meg amerikai elnökké a részeredmények alapján számolt előrejelzés szerint.
8.38 Trump győzött Wisconsinban is
Donald Trump republikánus elnökjelölt győzött Wisconsin államban is, és ezzel  tízzel növelte elektorainak számát. Hírügynökségek jelentése szerint Trump megnyerte az amerikai elnökválasztást, megszerezve az ehhez minimálisan szükséges 270 elektort.
8.36 NPR: Donald Trumpot választották meg az Egyesült Államok 45. elnökévé 
Donald Trumpot, a Republikánus Párt jelöltjét választották meg az Egyesült Államok 45. elnökévé – jelentette az NPR amerikai közszolgálati rádió.
8.23 – Pánik Japánban
Rendkívüli ülést tart Japánban a pénzügyminisztérium, a tőkepiaci felügyelet (FSA) és a jegybank szerdán, hogy elemezze az amerikai elnökválasztás következtében kialakult piaci helyzetet.

Ilyen hírekre ébredtünk tehát november 9-én, szerdán. A kocka hajnal három óra körül fordult, az addig biztos befutónak tűnő Hillary Clinton hátrányba került, miután a republikánus Donald Trump meg tudta nyerni a csatatér államok egy részét. A világpolitikában új szelek fújnak, a piacok idegesen reagáltak az elnökválasztás hírére. Kíváncsian várjuk milyen elemzések jönnek ki arra vonatkozóan: Donald Trump kormányzása milyen kérdéseket vet fel Közép-Európa és Magyarország számára?

 

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights