A magas vérnyomás ellen küzdenek

A legtöbben magas vérnyomásos panaszokkal fordulnak háziorvosukhoz ma hazánkban. Ezért is számít kiemelt fontosságúnak a folyamatos képzés, és konzultáció ezen a területen.

A Szívügyünk Szolnok Alapítvány és a Magyar Hypertonia Társaság Szolnoki Decentruma a Hetényi Géza kórházzal együttműködve immár tizenkettedik alkalommal hívta össze négy megye – Békés, Csongrád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok – kardiológusait, háziorvosait, belgyógyászait arra a két napos konferenciára a hét végén, melynek témája a magas vérnyomás és annak szövődményei voltak. Az immár hagyományosnak számító tanácskozás újdonsága, a fiatal hypertonológusok fóruma volt ahol a legfiatalabb orvosok is előadtak.

– A hypertonia a leggyakoribb betegség, amellyel beteg megkeres orvost. Népbetegségnek számít, hiszen Magyarországon a becslések szerint 3,5 millió hypertoniás beteg él, ráadásul a szövődmények igen súlyosak lehetnek– emelte ki prof. dr. Járai Zoltán, a Magyar Hypertonia Társaság főtitkára. – Ezeknek a betegeknek az ellátása, illetve a megelőzés nagy kihívást jelent manapság. Egyre több kombinált gyógyszert dobnak piacra, melyek a vérnyomáscsökkentő hatóanyagon túl egyéb, a megelőzésben hasznos összetevőt is tartalmaznak.

(Új Néplap)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights