A Jobbik gyáva lesz nem megszavazni az alkotmánymódosítást

A parlament november 8-án szavaz az alaptörvény módosításáról. Gulyás Gergely, a parlament törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke szerint a Jobbik gyáva lesz nem megszavazni a módosítást, de az LMP és az MSZP soraiból is számítanak szavazatokra.

Az Országgyűlés november 8-án megtartja a zárószavazást az alaptörvény hetedik módosításáról, amely kizárná, hogy az Európai Unió felső korlát nélkül hajthasson végre kényszerbetelepítést Magyarországra – erősítette meg november 3-a, csütörtöki sajtótájékoztatóján a parlament törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke, Gulyás Gergely.

 

A Fidesz szerint a Jobbik gyárva lesz

A kormánypárti politikus visszautasította a Jobbik által megfogalmazott “zsarolást”. Mint fogalmazott, mindegy, hogy az általuk felvetett kérdésben kinek van igaza, a két ügy nem kapcsolható össze. Ezzel arra utalt, hogy az ellenzéki párt a letelepedési kötvény megszüntetéséhez kötötte az alaptörvény-módosítás támogatását.

Gulyás Gergely emlékeztetett a Jobbik elnökének áprilisi álláspontjára, amikor Vona Gábor is hazaárulónak tekintette azokat, akik nem szavazzák meg az alaptörvény módosítását. Emiatt hangot adott azon véleménynek, miszerint a Jobbik most csak kifogásokat keres az elutasításra.

Meggyőződésünk és reményünk, hogy a Jobbik gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény-módosítást – fogalmazott, hozzátette ugyanakkor: számítanak az LMP képviselőire is, és arra, hogy még az MSZP-ben is vannak, akik támogatják a nemzeti ügyet, bár, mint fogalmazott, az elmúlt hetekben tanúsított magatartásuk nem ad erre okot. November 8-án mindenki választ kap arra, hogy a migráció ügyében melyik politikai erő hol áll – fűzte hozzá.

A kérdés csak az, hogy ki szavazza meg az alkotmánymódosítást a kormánypárti politikusok mellett. Illusztráció (Kép: Maszol)
A kérdés csak az, hogy ki szavazza meg az alkotmánymódosítást a kormánypárti politikusok mellett. Illusztráció (Kép: Maszol)

Gulyás Gergely elmondta: a törvényalkotási bizottság csütörtökön ugyan éles vita mellett tárgyalta meg, de egyhangúlag fogadta el az alaptörvény-módosításhoz benyújtott kompromisszumos változtatást.

(Origo)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Útlezárásra kell számítani Kisújszálláson!

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a szennyvízcsatorna helyreállítása zajlik a városban.  Kisújszállás közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint december 8-tól a Deák Ferenc utcán forgalmirend-változásra kell számítani. A munkálatok előreláthatólag

Tovább »