A Jobbik csalódást okozott szellemi holdudvarának

„Vona Gábor jelenleg egy elképesztően nagy légüres térben van, és megmagyarázhatatlanok a lépései, amivel összezavarja saját választóit is. Ez így öngól, rejtély, hogy Vona mit csinál” – hangsúlyozta Tóth Gy. László.

A Jobbik a nemzeti érdekek ellen cselekedett és csalódást okozott szellemi holdudvarának, amikor nem szavazta meg a betelepítési kvóta elleni alaptörvény-módosítást – erről beszéltek a Magyar Idők által megkérdezett politológusok, történészek a lap szombati számában.

Borbély Zsolt Attila erdélyi politológus szerint “a szavazásig még megbocsátható dolog a taktikázás, de hogy nem szavazták meg, erre nincs és nem is lehet olyan magyarázat, amely összeegyeztethető a nemzeti szempontokkal. Egyértelműen a nemzeti érdekek ellen cselekedtek, és úgy gondolom, szellemi holdudvaruknak is csalódást okoztak”.

Bíró András Zsolt, a Kurultáj főszervezője szerencsétlennek tartja, hogy a Jobbik nem szavazta meg az alaptörvény-módosítást, illetve, hogy a két párt nem tudott egymással megegyezni.

Úgy tűnik, a cukiság kampány sem jött be. Illusztráció (Kép: Index)
Úgy tűnik, a cukiság kampány sem jött be. Illusztráció (Kép: Index)

Vincze Gábor történész szerint a Jobbik vezetése túltaktikázta a kérdést, ugyanis vannak nemzeti ügyek, amikor “ha fogcsikorgatva, nagy levegőt véve is, de oda kell állni, és szavazni kell. S a jobbikos értelmiségi barátaimnak ugyanez a véleménye”. Tóth Gy. László szerint a Jobbik “csúszik át balra”.

(Híradó)