Zajlanak az őszi munkák a Tisza-tónál

Zajlanak az őszi mezőgazdasági munkák a térségben, a csapadékos idő ugyanakkor nem kedvez, például az őszi búza vetésének – mondta el a Tisza-tó Rádiónak Tilcsik István sarudi egyéni vállalkozó.

– A napraforgó betakarítása a végéhez közeledik, van, aki már végzett vele. A kukorica betakarítását mostanában kezdték. Sajnos a csapadékos időjárás nem kedvez, ennek ellenére jó termésátlagokról számolnak be a gazdák – ismertette a szakember, hozzátéve: napraforgóból nagyon jók a termésátlagok a Tisza-tó mindkét partján. Az elmúlt időszak egyik kellemetlenségeként említette a kártevők megjelenését, elsősorban a repcevetésben kellett védekezni a repcebolha ellen. Tilcsik István elmondása szerint, a kártevők erőteljes megjelenése a nyári melegnek és az enyhe kora őszi időnek tudható be. Kérdésünkre a szakember kitért arra is, hogy folyamatban van az őszi búza talaj-előkészítése és vetése. Az elmúlt napok csapadéka itt nem jött jól, ahogy fogalmazott: “az őszi búzavetés kellős közepébe”. Tilcsik István ezt azzal magyarázta, hogy a Tisza partján a kötött földekben nehezebb a gazdák dolga.

 

(Tisza-tó Rádió)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Megemelik a nevelőszülők fizetését

Januártól 25 százalékkal emelkedik a nevelőszülők fizetése – jelentette be közösségi oldalán Fülöp Attila, a Belügyminisztérium államtitkára.  A családközpontú, nevelőszülőkre építő gyermekvédelem az egyik kulcsa annak, hogy

Tovább »