Új kincsekkel bővül a megyei értéktár

Újabb öt jelölésről tárgyalt legutóbbi ülésén a megyei értéktár. Jelenleg 57 elem szerepel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktárban, ám a lista folyamatosan bővül.

A mostani jelöltek között a Tiszafüredi Bőrműves Alkotóház, a tiszafüredi Kovács István készítette járműmodellek, a gulyásfőzés hagyománya, a Szolnoki Szigligeti Színház és a megye egyik legősibb épített öröksége, az Árpád-korban épült jánoshidai Keresztelő Szent János születése templom szerepelt. A jelöléseket egyébként egy, a megye honlapjáról is letölthető formanyomtatványon tehetik meg az érdeklődők, illetve két- a témában jártas és elismert szakembernek is támogatnia kell a kezdeményezést.

A megyei önkormányzat hungarikum vetélkedő megrendezésére nyert el pályázati forrás. A diákokat megszólító tudáspróba első, járási fordulóját a tervek szerint novemberben rendezik. A februárra tervezett megyei megmérettetésén pedig kiderül, hogy a kilenc járási csapat közül melyik képviseli majd térségünket a Kárpát-medencei döntőben 2017-ben.

 

(Szoljon.hu)