Rekord! 160 milliós fizetés JNSZ megyében

Osztalékból keresett 9,8 milliárd forintot a legnagyobb jövedelemmel rendelkező magyar tavaly, míg a legmagasabb fizetés „csak” 1,9 milliárd forint volt – közölte az országos csúcsokat a vg.hu.

Egyre többet keresnek a jól kereső magyarok, az átlagot meghaladó mértékben emelkedtek a top-jövedelmek 2015-ben – derül ki a Nemzeti Adó és Vámhivatal Világgazdaságnak küldött adataiból. A múlt évi adóbevallások tanúsága szerint tavaly az első száz legmagasabb jövedelmet kimutató magánszemély összesen 130,5 milliárd forint jövedelmet vallott be, ami 23 százalékos növekedés a 2014-eshez képest.

A legmagasabb jövedelmet bevalló magyar 9 milliárd 759 millió forintos keresetről adott számot – tavalyelőtt a csúcsjövedelem 4,3 milliárd forint volt. A legtöbbet kereső magyar osztalékként vette fel jövedelmét, méghozzá külföldön. A 2015-ös legnagyobb belföldi forrásadós jövedelem egyébként 6 milliárd 604,5 millió forint volt. 2015-ben a legnagyobb összevont jövedelem 3 milliárd 777,1 millió forint volt – az előző évinél 2 milliárd 657,5 millió forinttal több –, ami külföldön adózott. A múlt évre vallott legmagasabb munkaviszonyból származó bérjövedelem 1 milliárd 757,4 millió forint volt, az ezen összeget szerepeltető adózónak összesen 1 milliárd 886,8 millió forint összevont jövedelme volt.

Pénzeső. Illusztráció (Google)
Pénzeső. Illusztráció (Google)

És hogy mit mutatnak a megyei adatok? Megkérdeztük a megyei adóhatóságot, ahonnan a következő választ kaptuk: „A 2015-ös évről benyújtott szja-bevallások alapján Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legmagasabb munkaviszonyból származó bérjövedelem mintegy 162 millió forint volt, míg az osztalékként megszerzett legmagasabb jövedelem mintegy hárommilliárd forintot tett ki.”

 

(Szoljon.hu)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights