Nagyköveti látogatás Szolnokon

Alig több mint két és fél évvel ezelőtt – a cég ír tulajdonosi köre, valamint számos hazai és külföldi prominens személyiség mellett – Kevin Dowling, Írország akkori budapesti nagykövete jelenlétében avatták fel a McHale Hungária Kft. szolnoki gyáregységének új, ötezer négyzetméteres üzemcsarnokát.

A diplomata akkor arról szólt, hogy Írország jelentősen támogatja a nemzetközi színtéren is bizonyító cégeit, így a több országban is mezőgazdasági gépeket előállító McHale családi vállalkozást is. Most csütörtökön – kereskedelmi képviseletével – ugyancsak az ír nagykövet látogatott el Szolnokon a Tószegi úti gyárba – azonban immáron Dowlingot a tisztségében egy évvel ezelőtt váltó Pat Kelly személyében. Társaságában volt dr. Joó Marianna kulturális attasé is, aki ezúttal a tolmácsolásban is segített a sajtó munkatársainak.

Szolnok, 2014. március 28., péntek (MTI) - Az Új Széchenyi Terv támogatásával épített 5 ezer négyzetméteres, korszerű üzemcsarnokot adtak át pénteken az ír tulajdonú McHale Hungária Kft. szolnoki gyáregységében
Szolnok, 2014. március 28., péntek (MTI) – Az Új Széchenyi Terv támogatásával épített 5 ezer négyzetméteres, korszerű üzemcsarnokot adtak át pénteken az ír tulajdonú McHale Hungária Kft. szolnoki gyáregységében

Elöljáróban megtudhattuk, hogy a bálázáshoz és bálacsomagoláshoz szükséges mezőgépek gyártására specializálódott ír családi vállalkozás 2004-ben vásárolta meg a korábbi szolnoki Mezőgép ingatlanvagyonát. Az ír anyavállalat mellett a magyarországi gyár is folyamatosan emelkedő rendelésállománnyal és növekvő termelési programmal rendelkezik. A Kiss Tamás ügyvezető igazgató által irányított McHale Hungária Kft. a folyamatos fejlesztéseknek és a magas műszaki színvonalnak köszönhetően minden évben növeli az árbevételét, a megrendelések volumene okán pedig a foglalkoztatottak számát is emeli.
– Magánemberként, de ír nagykövetként is először járok a McHale magyarországi gyárában – szólaltattuk meg Pat Kellyt szolnoki vizitálásakor.

– Természetes, hogy érdeklődünk a nemzetközi színtérre is kitelepült ír vállalkozásokról. Az ilyen látogatások alkalmával informálódunk arról, hogy hol tartanak ezen cégek, és a saját lehetőségeinkkel élve miben tudnánk elősegíteni őket, adott esetben Magyarországon. A földrajzi távolság is indokolja a támogatást. A McHale Hungária erős alapokon áll Magyarországon. Köszönhető ez annak is, hogy a saját forrásaik mozgósítása mellett a magyar kormány az elmúlt időszakban egymilliárd forintot meghaladó támogatást nyújtott a szolnoki székhelyű vállalkozásnak. Azt is tudom, hogy a családnak és a vállalkozásnak kiváló a kapcsolata a jelenlegi városvezetéssel, amely rendre támogatásáról biztosítja a társaságot – jelezte az ír nagykövet, aki a beszélgetést követően az üzemben zajló munkát is megtekintette.

 

(Szoljon)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights